X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4029

În Munții Anzi a fost descoperit o platformă de piatră construită înaintea piramidelor egiptene

22 feb. 04:00   Ştiinţă şi IT
2295 0

Antropologii americani au descoperit în Anzii din Peru o misterioasă platformă megalitică rotundă veche de cel puțin 5.000 de ani.


Descoperirea este una dintre cele mai timpurii structuri monumentale de acest tip din sistemul montan sud-american. Materialele studiului specialiștilor de la Universitatea din Wyoming, Universitatea din California și Universitatea din New Hampshire au fost publicate în revista științifică Science Advances.


"Această structură a fost construită cu aproximativ 100 de ani înainte de Marile Piramide din Egipt și cam în aceeași perioadă cu Stonehenge. Probabil că a fost un loc pentru adunare și un loc ceremonial pentru primii oameni care s-au stabilit în această parte a Văii Cajamarca”, a explicat Dr. Jason Toohey de la Universitatea din Wyoming.


Potrivit cercetătorului, reprezentanții acestei civilizații antice se ocupau în principal cu vînătoarea și culesul. Autorii lucrării presupun că, cultivarea culturilor și domesticirea animalelor au început cu puțin timp înainte de construcția sitului în cauză.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?