X 
Eurovision stiri: 493
Transnistria stiri: 1305

Golful Haifa plin de meduze: a fost lansat un videoclip uimitor

21 iul. 2022,, 06:00   Ştiinţă şi IT
2861 0

Meduzele au inundat din nou Golful Haifa ieri, ca parte a vizitei lor anuale de vară. Autoritatea pentru Natură și Parcuri a lansat un videoclip incredibil.
Ieri, un roi uriaș de meduze a fost observat în zona Golfului Haifa.


Autoritatea pentru Natură și Parcuri a lansat un videoclip aerian uluitor.


Iubitorii de plajă care doresc să evite meduzele au la dispoziție o resursă valoroasă. Site-ul web Meduzot Ba'am (www.meduzot.co.il) oferă o hartă care detaliază observările recente ale acestor creaturi pe baza rapoartelor de la înotători, pescari și alți muncitori marini. În rapoartele de pe site, utilizatorii pot vedea unde se află meduzele, mărimea fiecărui stol, distanța acestuia de la plajă, precum și tipul și diametrul meduzei.


Potrivit dr. Dor Edelist, ecologist marin la Laboratorul Dror Angel de la Universitatea din Haifa, numărul de meduze din această vară în Israel este normal. „[În Israel] există tendințe sezoniere foarte mari și diferențe de la an la an”, a declarat Edelist pentru The Jerusalem Post.


„De exemplu, în 2015 sau 2017 au fost roiuri uriașe de meduze care au durat trei luni, în alți ani au fost roiuri cu adevărat slabe de meduze care au durat cîteva luni. Roiurile sînt complet normale anul acesta”, a spus el.Sezonul de vîrf al meduzelor este probabil să dureze aproximativ o lună, a spus Edelist. Ar trebui să plece spre următoarea destinație pînă la începutul lunii august.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?