Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1341

Cea mai veche fabrică de arme din istorie a fost descoperită în Israel

28 noi. 2023,, 02:00   Ştiinţă şi IT
2298 0

În Israel, arheologii au descoperit ruinele unei fabrici de arme care este probabil cel mai vechi loc cunoscut de producție în masă de armament militar standardizat.

Descoperirile, bazate pe analiza a sute de cochilii de piatră descoperite în săpăturile arheologice din așezările En Esur și En Zippori, indică prezența armamentului creat în vederea pregătirii pentru bătălie în urmă cu aproximativ 7.200 de ani, la începutul Epocii Cuprului. Cercetătorii au examinat 424 de pietre de împroșcare găsite în așezările, care au fost locuite între 5800 și 4500 î.Hr. Pietrele, concepute pentru a fi aruncate dintr-o praștie, aveau caracteristici standard: o lungime medie de 52 de milimetri, o lățime de 31 de milimetri și o greutate de 60 de grame. Aceste obiecte au fost produse în masă, ceea ce indică un grad ridicat de organizare a pregătirii militare a războinicilor.

Interesant este faptul că armele de masă, precum praștiile, au dispărut brusc din arhivele arheologice aproximativ un mileniu mai tîrziu. În orice caz, descoperirea acestei fabrici de arme antice aruncă o lumină asupra războiului organizat în Orientul Mijlociu, care a început acum peste 7000 de ani și continuă pînă în prezent.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?