COVID-19 în MOLDOVA

Avertismentul experților: ”Purtarea măștilor de către animale le poate cauza moartea”

Avertismentul experților: ”Purtarea măștilor de către animale le poate cauza moartea”

Proprietarii de animale de companie obișnuiesc să folosescă masca pentru animalele lor, crezînd că le-ar putea proteja de coronavirus, ceea ce îi determină pe experți în animale să emită un avertisment dur.

Proprietarii de animale de companie sînt îndemnați să nu pună măști pe fața pisicilor și cîinilor pentru a-i proteja de coronavirus, întrucît i-ar putea ucide, scrie gandul.ro.

Experții în animale au emis un răspuns la o tendință tulburătoare aplicată de proprietarii îngrijorați care folosesc măști crezînd că astfel vor opri animalele de companie să contracteze virusul ucigaș.


Cu toate acestea, în conformitate cu dr. Melissa Meehan, un veterinar cu sediul în Melbourne, Australia, poate provoca stres și anxietate pentru pisici și cîini și în cel mai rău scenariu ar putea muri, potrivit Mirror.co.uk.

Ea a declarat pentru Yahoo News: "În calitate de medic veterinar, tratez în mod constant cîinii și pisicile care suferă de stres și anxietate, care au un impact asupra sănătății și bunăstării lor mintale și, de asemenea, provoacă probleme de comportament."

"Purtare unei măști de un cîine sau o pisică poate cauza un absolut stres."

Dr Meehan a adăugat că o mască va afecta, de asemenea, respirația unui animal, care "le poate crește nivelul de stres și ar putea fi chiar fatală, în special pentru rasele bracecefalice care au deja dificultăți de respirație".

Printre cei care au promovat utilizarea măștii de către animale, premierul Australiei. Daniel Andrews, premierul statului australian Victoria, s-a numărat printre cei care au postat imagini cu animalele de companie care poartă o mască de față.

Autoarea Lara Shannon a declarat că a fost "dezamăgită" de acțiunile sale.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load