Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Au fost descoperite rămășițele celui mai vechi șantier naval din lume

4 noi. 2023,, 02:00   Ştiinţă şi IT
1907 0

În regiunea mediteraneană a Turciei, au fost găsite ruinele celui mai mare și mai vechi șantier naval din lume.


Descoperirea a fost făcută pe insula turcă Dana, care se află în apropierea orașului Silifke, această regiune fiind în centrul politicii și comerțului internațional încă din epoca bronzului, scrie ArkeoNews


Acesta este un loc unic, deoarece aici ar fi putut fi reparate aproape 300 de nave.


"Am dovedit că acesta este cel mai vechi șantier naval neatins și conservat din lume", a declarat profesorul asociat Hakan Oniz, șeful Departamentului de conservare și restaurare a patrimoniului Cultural al Facultății de Arte Plastice a Universității Akdeniz (Australia).


Potrivit arheologilor, navele construite pe insula Dana au participat la diferite războaie, inclusiv bătălii navale între migrația popoarelor marine în timpul Epocii Bronzului și în conflictele dintre greci și persani."Întreaga lume știe despre existența șantierului naval situat pe insula Dana din Mersin și despre capacitatea sa de a construi aproape 300 de nave. Acest loc servea și la întreținerea anuală a navelor din lemn. Noi am demonstrat că acesta este cel mai vechi, neatins și conservat șantier naval din lume", a rezumat Hakan Oniz.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?