X 
Arşiţa stiri: 169
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Astronomii au explicat ce obiect a zburat noaptea deasupra regiunii Stavropol

23 mai. 22:00   Ştiinţă şi IT
4297 0

În noaptea de 23 mai, deasupra regiunii Stavropol a zburat satelitul Starlink-2653, a anunțat proiectul astronomic AstroAlers în comunitatea sa din „VKontakte”.

Fondatorul proiectului, Stas Korotkii, a explicat că ultima traiectorie a zborului aparatului a trecut prin centrul deșertului Sahara, Marea Mediterană, Turcia, Marea Neagră, Sochi și apoi peste nordul Mării Caspice. Cu cincisprezece minute înainte de a arde, aparatul a zburat deasupra coastei de vest a Africii.

După cum a precizat Korotkii, satelitul a căzut cu o oră mai devreme decît era prevăzut. Astronomul a calificat situația drept nesurprinzătoare, deoarece în acest moment atmosfera Pămîntului se „umflă”.

În seara zilei de 22 mai, canalul Telegram Нетипичный Ставрополь a publicat imagini cu un obiect care zboară în jos pe cer cu o viteză mare, lăsînd în urmă o coadă de foc. Kub Mash a precizat că un fenomen similar pe cer a observat și locuitorii din regiunea Krasnodar.

Proprietarul SpaceX, Ilon Musk, a lansat primii sateliți Starlink în 2019. În prezent, există mai mult de 5,6 mii de astfel de dispozitive pe orbita joasă a Pămîntului (pînă la 550 km de la suprafața Pămîntului, în timp ce alți sateliți sînt localizați mult mai sus) - aceștia reprezintă aproximativ jumătate din numărul total de sateliți activi. Fiecare dispozitiv este proiectat să funcționeze timp de trei ani și jumătate.


0
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав