X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Arheologii au descoperit un ulcior neobișnuit din Epoca Cuprului

12 apr. 02:00   Ştiinţă şi IT
2292 0

Un vas de fildeș rar a fost descoperit în timpul unor săpături recente în apropiere de Be'er Sheva, în sudul Israelului.

Vasul, realizat din colți de elefant, datează din perioada calcolitică (aproximativ 4000 î.Hr.). Este primul vas din fildeș din această perioadă care a fost descoperit în Israel.


Vasul, cunoscut sub numele de amforisc, este un ulcior mic de aproximativ 20 de centimetri în diametru, cu mînere decorate în mod rafinat. Descoperirea acestui artefact aruncă lumină asupra legăturilor comerciale străvechi dintre Țara Sfîntă și Egipt, care au existat acum 6.000 de ani.


Descoperirea a fost făcută în timpul lucrărilor de infrastructură de la Khorbat Raqiqa. Pe lîngă vasul din fildeș, au fost descoperite și alte artefacte, precum și o așezare veche cu structuri subterane, care atestă istoria bogată a zonei.


Lucrările de restaurare a vasului au fost efectuate în laboratoarele Autorității Israeliene pentru Antichități.Descoperirea oferă noi informații despre meșteșugurile din perioada calcolitică, precum și despre comunicarea și schimbul cultural din regiune.


Vasul de fildeș va fi prezentat publicului la conferința anuală a Societății de Preistorie din Israel din Ierusalim, unde vor fi expuse și alte descoperiri arheologice recente.

3
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?