COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A fost creat un material ce poate înlocui țesuturile umane

A fost creat un material ce poate înlocui țesuturile umane

Oamenii de stiinta suedezi incercau sa obtina un material care sa inlocuiasca tesutul osos, dar au obtinut cu mult mai mult. Au creat un nanomaterial care poate inlocui multe dintre tesuturile umane.

Este mai cu seama potrivit pentru a inlocui cartilajele pierdute, arata oamenii de stiinta de la Universitatea Tehnologica Chalmers din Suedia, conform Futurism.

"Am fost cu adevarat surprinsi ca materialul s-a dovedit a fi foarte moale, flexibil si extrem de elastic", explica Anand Rajasekharan, unul dintre cercetatorii implicati in studiu.

Noul material are o componenta asemanatoare cu cea a plexiglasului si poate fi folosit pe post de os, dar si cartilaj. Este nontoxic, ceea ce inseamna ca nu va fi respins de organism, si poate fi folosit inclusiv pe post de proteza - pentru refacerea nasului sau diferite alte modificari corporale estetice sau nu, scrie adevarul.ro.


"Exista multe boli in care cartilajul se descompune si rezulta frictiune intre oase, cauzand dureri mari pentru persoana afectata. Acest material ar putea actiona ca un inlocuitor in aceste cazuri", explica Martin Andersson, autorul acestui studiu.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load