X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

A aparținut dinastiei Shang. Comoară antică descoperită în nordul Chinei

3 iun. 2023,, 03:00   Ştiinţă şi IT
3159 0

O conferință a Administrației Naționale a Patrimoniului Cultural a prezentat artefacte prețioase găsite în situl Zhaigou, situat în provincia Shaanxi, pe platoul Jinshan.


Situl Zhaigou din apropierea orașului Yuilin, provincia Shaanxi din nord-vestul Chinei, este situat în inima platoului nordic de loess din Shaanxi. În acest sit au fost descoperite ruinele unei așezări mari. Oamenii de știință au reușit să găsească rămășițe de unelte, case și morminte. Dar ceea ce i-a interesat cel mai mult au fost bijuteriile neobișnuite din pietre prețioase, dintre care multe au fost găsite aici.


Imaginile cu bijuterii din cupru și bronz cu turcoaz, os și jadeit arată nivelul ridicat de îndemînare al meșterilor antici.


Situl este deja considerat cel mai mare ca mărime și cel mai bogat în artefacte dintre toate monumentele cunoscute ale dinastiei Shang.


Descoperirea așezării centrale și a mormintelor mari de la Zhaigou a răspuns la întrebările oamenilor de știință cu privire la originea artefactelor care erau adesea găsite în zonă. Aceștia înțeleg acum că toate acestea sînt moștenirea dinastiei Shang.Istoricii cred că zona a găzduit o civilizație foarte avansată în timpul Epocii Bronzului.
Studiul dinastiei Shang din Shaanxi joacă un rol important în studierea structurii politice și geografice a statelor Shang locale și în înțelegerea schimburilor culturale și a interacțiunii dintre cîmpiile centrale și regiunile de frontieră din acea perioadă.

6
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?