X 
Arşiţa stiri: 232
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4129

Va lua bronzul? Halterofilul Marin Robu explică ce s-ar fi încălcat la Jocurile Olimpice

10 aug. 19:00   Sport
5560 0

O greșeală de arbitraj l-ar fi lăsat pe Marin Robu fără medalia de bronz la Jocurile Olimpice.

Într-un videoclip publicat pe rețelele de socializare, halterofilul moldovean cere să i se facă dreptate și a explicat cum ar fi fost încălcat regulamentul în competiție, scrie tv8.md.

Potrivit lui, adversarul din Italia a ridicat o greutate de 212 kg, dar a încălcat regulile. Deși arbitrii nu au validat încercarea, juriul a decis să acorde o încercare reușită, susține Marin Robu:

„Arbitrii nu au acordat o încercare validă, iar mai tîrziu, aceștia au apelat la juriu. În timp ce juriul a acordat o încercare reușită cînd nu era cazul, văzînd foarte clar că s-a încălcat regulamentul, aceștia au validat încercarea. Sperăm să ne facă dreptate”.

Federația de Haltere din Moldova a anunțat ieri că va face apel pentru a contesta rezultatul obținut de Marin Robu la Jocurile Olimpice de la Paris.


„În regulament clar e stipulat că îndoirea sau extinderea coatelor este o mişcare incorectă. Arbitrii corect au evaluat a treia încercare a sportivului italian Antonino Pizzolato, sportivul a primit trei NoLift, iar Juriul a validat această încercare, ceea ce este o gravă încălcare a regulamentului!

În cazul în care răspunsul nu va fi pozitiv, ne asumăm responsabilitatea de a ataca decizia juriului la Tribunalul Sportiv Internațional. Vă promitem că vom lupta pînă la sfîrșit pentru a aduce înapoi medalia furată nu doar de la Marin, dar de la întreaga țară!”, a anunțat și azi Federația.

Sportivul moldovean, în vîrstă de 24 de ani, s-a clasat pe locul patru. Marin Robu a avut o prestație remarcabilă, începînd competiția cu o flotare de 175 kg, ocupînd locul 3 în clasamentul preliminar și locul 2 la flotări cu 208 kg. În ciuda acestor rezultate, medalia de bronz a fost atribuită sportivului italian Antonino Pizzolato, care a ridicat un total de 384 kg.

Vă reamintim că Noi.md a lansat un nou stickerpack în Viber Cunoaște-i pe ai noștri, creat în sprijinul sportului moldovenesc și care reflectă umorul și traiul de zi cu zi al moldovenilor. Stickerpack-ul este deja disponibil pentru descărcare gratuită în Viber Sticker Market.

10
2
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав