X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, la 78 de ani de la înfiinţare

30 oct. 2023,, 09:00   Sport
1651 0

La 78 de ani de la înfiinţare, Universitatea de Stat "Alecu Russo" (USARB) din Bălți şi-a trecut în revistă reuşitele din domeniul academic naţional şi internaţional. Profesorii și studenții instituției de învățămînt superior au organizat un concert aniversar cu participarea unor tineri artişti talentați.

În cei 78 de ani de activitate, Universitatea de Stat "Alecu Russo" din Bălți a instruit zeci de mii de specialiști în diverse domenii. Instituţia de învăţămînt superior are patru facultăți și este singura de acest fel din nordul Republicii Moldova.

„Îmi este foarte plăcut să activez în această instituție. Aici am învățat, iar din anul doi de studii am început deja să lucrez. Vin în fiecare zi cu plăcere. Am studenți nemaipomeniți cu care mă mîndresc și, evident, un colectiv minunat”, spune Ana Glebova, profesor, USARB, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.

„Am încheiat evenimentele festive cu un dialog cultural realizat de Maria Șleahtițchi, care a adus scriitorii la discuție cu tinerii”, a menționat Natalia Gașițoi, rector, USARB.

Universitatea din Bălți a fost fondată în anul 1945 şi, după 14 ani, a primit numele poetului Alecu Russo.

0
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?