X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1412

Un tricou în care a jucat Maradona, scos la licitație

23 iul. 19:30   Sport
4 ore in urma 1066 0

Tricoul celebrului fotbalist argentinian Diego Maradona de la meciul din semifinala Cupei Mondiale din 1986 a fost scos la licitație, se menționează pe site-ul casei de licitații Sotheby's.

În acel meci, echipa națională a Argentinei a învins Belgia (2:0). După meci, Diego Maradona a făcut schimb de tricouri cu portarul echipei adversare, Jean-Marie Pfaff. De atunci, acesta a fost păstrat în colecția sa personală.

Licitația, la care va fi vîndut tricoul lui Maradona, se va încheia pe 2 august. Prețul de pornire al lotului va fi de 700.000 de dolari, relatează Noi.md cu referire la oxu.az.

Reamintim că, în mai 2022, la licitația Sotheby's a fost scos în vînzare tricoul lui Maradona de la meciul din sferturile de finală ale Cupei Mondiale 1986 dintre Argentina și Anglia, unde atacantul a marcat un gol cu mîna. Acesta a fost cumpărat ci 9,3 milioane de dolari - cel mai mare preț plătit pentru un tricou al sportivului.

Maradona a încetat din viață la 25 noiembrie 2020, la casa sa din Buenos Aires. Cauza oficială a decesului a fost edemul pulmonar acut cauzat de insuficiență cardiacă.

0
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав