Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Un echipaj moldovean de sanie a participat la Cupa Mondială

25 noi. 2019,, 16:32   Sport
2414 0

Un echipaj moldovean de sanie, proba dublu, a participat sîmbătă, 23 noiembrie, în premieră, la etapa inaugurală a Cupei Mondiale, care se desfăşoară la Innsbruck (Austria), transmite NOI.md cu referire la tvrmoldova.md.

Acesta este alcătuit din Ionuţ Şişcanu şi Iulian Oprea, ambii originari din localitatea Măcăreşti (Ungheni). ”În urmă cu aproximativ cinci ani am creat aici o pîrtie pentru sanie. Am selectat vreo zece copii doritori de a practica acest gen de sport. Acum ei sînt candidaţi sau membri ai loturilor naţionale de juniori, tineret, seniori. Succesul cel mai mare l-a înregistrat deocamdată Ionuţ Şişcanu şi Iulian Oprea. Ei au obţinut dreptul să concureze la Cupa Mondială, după ce au evoluat cu succes la Cupa Naţiunilor”, a declarat pentru agenţie secretarul general al Federaţiei Moldoveneşti de Ski şi Sanie, Petru Bria.

Debutul sportivilor moldoveni a fost modest. Ei s-au clasat în subsolul clasamentului. ”Important este că o să participăm şi la următoarele etape ale Cupei Mondiale. Sper că rezultatele o să fie în creştere”, a adăugat oficialul.

Ionuţ Şişcanu este elev al Liceului din Măcăreşti. Iulian Oprea este student la Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?