Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Top-50 cei mai bogați sportivi din istorie: pe ce loc se află Ronaldo

10 mar. 03:30   Sport
6088 0

Revista Sportico și-a actualizat clasamentul anual, în care pe primul loc se află Michael Jordan, care a cîștigat 3,75 miliarde de dolari în timpul carierei sale de jucător și după încheierea acesteia. Ronaldo a urcat timp de un an de pe locul cinci pe locul trei, cu 1,92 miliarde de dolari.

Cîștigurile au fot calculate pe parcursul carierei de jucător și după aceea, ajustate la inflație. Acestea includ salariile, bonusurile, premiile bănești, onorariile și contractele de publicitate.

Toate veniturile sînt indicate înainte de impozitare și de achitarea onorariilor agenților și avocaților, relatează Noi.md cu referire la rbc.ru.

Michael Jordan, de șase ori campion NBA, care a cîștigat 3,75 miliarde de dolari (ajustat la inflație), rămîne liderul ratingului. Pe locul doi se află jucătorul de golf Tiger Woods (2,66 miliarde de dolari), iar fotbalistul Cristiano Ronaldo (1,92 miliarde de dolari) a urcat de pe locul cinci pe locul trei în decursul unui an.

În total, primii 50 cel mai bine plătiți sportivi au cîștigat 50 de miliarde de dolari, ajustat la inflație (35,5 miliarde de dolari în termeni nominali).


Lista include reprezentanți din nouă sporturi și 17 țări.

4
2
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?