Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Tînărul sportiv Cătălin Spînu, invitat la Parlament de către speakerul Igor Grosu

4 oct. 2022,, 17:00   Sport
1930 0

Președintele Parlamentului Igor Grosu s-a întîlnit astăzi cu campionul european la lupte libere Cătălin Spînu.

Grosu i-a mulțumit tînărului sportiv pentru că a dus faima Moldovei în lume prin munca și dedicația sa. Totodată, oficialul a anunțat că au fost găsite soluții pentru a-l ajuta pe Cătălin și famillia sa să-și îmbunătățească condițiile de trai.

"M-am bucurat mult să-l cunosc azi pe tînărul luptător Cătălin Spînu, dar și pe antrenorul său, Constantin Cobîlean. Cătălin este un băiat de la Călărași care în această vară a devenit campion European la lupte libere la doar 15 ani. I-am mulțumit pentru rezultate, efort, curaj și muncă, dar și pentru bucuria pe care a reușit să o aducă Republicii Moldova cînd a răsunat imnul nostru la Campionatul European de lupte din Zagreb, Croația. L-am felicitat și pe domnul antrenor pentru că de-a lungul carierei sale, a știut și știe să descopere și să încurajeze noile talente, iar cel mai important - să le fie un mentor bun și un adevărat părinte", a relatat Grosu.

Speakerul a mai remarcat că la cei 15 ani ai săi, Cătălin este nu doar un sportiv model, ci și un elev bun cu rezultate frumoase, în special la fizică și matematică.

"El ne demonstrează încă o dată că orice om din țara asta, indiferent de statutul social sau de etnie, are o șansă de a performa și sper din tot sufletul că visul lui de a fi campion olimpic va deveni realitate"


Igor Grosu a mai precizat că în timpul apropiat urmează să fie votată în lectura a doua proiectul de lege care prevede ca bursele sportivilor de performanță să fie dublate.

"Drapelul Republicii Moldova, în ultimul an, grație sportivilor noștri, a ajuns să fie arborat la cele mai importante competiții. Acum, e de datoria noastră să facem tot posibilul ca acești sportivi cu care ne mîndrim să se antreneze în condiții bune, să aibă parte de toată asistența necesară și să fie remunerați pe măsură", a punctat Grosu.

Luptătorul Cătălin Spînu se pregătește în prezent pentru participarea la Campionatul Balcanic, care va avea loc la sfîrșit de octombrie la București.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?