X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4150

Primul triumf la US Open pentru Jannik Sinner

9 sep. 12:45   Sport
8 ore in urma 1304 0

Tenismanul italian Jannik Sinner, numărul unu mondial, a cîştigat în premieră turneul US Open, ultimul de Mare Şlem al anului, după ce l-a învins pe americanul Taylor Fritz (12 ATP) cu 6-3, 6-4, 7-5, în finala desfăşurată, duminică, la arenele Flushing Meadows din New York, transmite AFP.

Sinner (23 ani) s-a impus după două ore şi 16 minute de joc, obţinînd al doilea titlu de Mare Şlem al anului, după Australian Open, în ianuarie.

Ca şi belarusa Arina Sabalenka, la feminin, Sinner a cîştigat cele două turnee de Mare Şlem de pe hard, devenind cel mai tînăr jucător care reuşeşte acest lucru, confirmîndu-şi dominaţia la masculin, în timp ce spaniolul Carlos Alcaraz, care s-a impus în acest sezon la Roland Garros şi Wimbledon, a fost eliminat în turul al doilea, iar sîrbul Novak Djokovic, în turul al treilea, anunță Noi.md cu referire la agerpres.ro

Sinner a început parcursul său la US Open cu o polemică legată de dezvăluirea legată de cele două teste antidoping pozitive din luna martie, pentru care nu a fost suspendat de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), mai mulţi jucători acuzînd lipsa de transparenţă a procesului şi o justiţie antidoping cu dublă măsură.

Într-un stadion ''Arthur Ashe'' plin de vedete, printre care regina muzicii pop Taylor Swift şi partenerul său, jucătorul de fotbal american Travis Kelce, Sinner a stins visul lui Fritz de a deveni primul american care cîştigă titlul la US Open la masculin de la Andy Roddick în 2003.


Sinner, care a comis doar 21 de erori neforţate, a făcut diferenţa în momentele importante şi s-a impus în minimum de seturi.

Jannik Sinner este primul lider mondial care cîştigă trofeul la Flushing Meadows la masculin de la Rafael Nadal în 2017, dar şi primul italian campion la New York, tot a masculin.

1
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав