X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4155

Serghei Cleșcenco: „Am făcut un pas mare”

8 sep. 11:20   Sport
4 ore in urma 1342 0

Echipa națională de fotbal a Moldovei a realizat un salt mare și a luat trei puncte, ceea ce i-a permis să facă primul pas spre obiectivul său, dar se va pregăti din nou pentru meciul cu Andorra din octombrie, ca și pentru finală.

Acest lucru a fost declarat de antrenorul principal, răspunzând la întrebările jurnaliștilor după victoria cu Malta (2:0) în meciul din Liga Națiunilor, transmite corespondentul Moldfootball.com.

El a menționat că prima repriză a meciului cu Malta a fost mai bună, a doua repriză a fost un pic mai slabă.

„Am jucat disciplinat, nu am lăsat adversarul să creeze momente foarte periculoase la poarta noastră. Încă o dată repet că trei puncte este cel mai important lucru pe care l-am obținut astăzi”, a declarat Sergei Cleșcenco.


Potrivit acestuia, trebuie să ai încredere pentru a controla mingea. Jucătorii nu au fost încărcați psihologic, nu au fost încordați, așa că au controlat mingea.

"Am pus pe teren un grup de jucători care pot controla mingea: atât Ionița, cât și Caimacov, și doi jucători de sprijin - Rață și Moțpan. Desigur, acest lucru a determinat tiparul jocului”, a declarat selecționerul echipei naționale de fotbal a Moldovei.

Vorbind despre convocarea separată la echipa națională a lui Mandrîcenco și Platica, el a explicat că echipa națională are 23 de jucători în formularul de înscriere și nu poate ieși cu 18 oameni în formularul de înscriere, ca o echipă de amatori.

„Bineînțeles, am convocat mai mulți jucători pentru orice eventualitate. Pentru că există un grup de jucători accidentați care a fost anunțat. Aceștia sunt Posmac și Postolachi, plus, Baboglo a lipsit din cauza unui cartonaș roșu. Revenco a rămas pe bancă, pentru că nu am avut timp să îl pregătim la meci - și el este accidentat. Sperăm că va fi pregătit pentru al doilea meci. Prin urmare, jucătorii suplimentari au fost chemați de urgență”, a declarat Sergei Cleșcenco.

Comentând aplauzele puternice ale spectatorilor pentru Ioniță atunci când a fost înlocuit, acesta a menționat că suporterii l-au aplaudat nu doar pe el, ci și pe alți jucători.

„Deci fanii au simțit că el a făcut pe terenul de fotbal ceea ce i se cerea. Nu a fost indiferent, a jucat și a fost util, a impulsionat atacurile", a subliniat antrenorul moldovean.

El nu a fost de acord cu părerea unora că Reabciuc a jucat spectaculos, dar nu eficient.

„Din afară s-ar putea părea că a jucat ineficient. Eu nu sunt de acord, pentru că astăzi a făcut multe pase de pe flanc, ceea ce se cere de la un lateral”, a spus Serghei Cleșcenco.

Potrivit acestuia, Postolachi și Posmac nu vor putea juca în amicalul de marți cu San Marino.

„Din păcate, Posmac este eliminat pentru o perioadă mai lungă de timp. Medicii ne vor spune diagnosticul lor exact, dar din câte știu, există posibilitatea ca el să nu ne ajute în acest ciclu al Ligii Națiunilor. În ceea ce-l privește pe Postolachi, el nu se pregătește pentru meciurile din septembrie, deci nu va fi pregătit nici pentru următorul amical. Vom vedea starea lui în octombrie”, a declarat selecționerul echipei naționale de fotbal a Moldovei.

El a subliniat că, în același timp, Vlad Baboglo revine, deci există cineva care să acopere acest post.

Întrebat dacă se poate presupune că, odată cu victoria cu Malta, s-a făcut un pas spre accederea în Liga C, Serghei Cleșcenco a spus că, înainte de acest meci, naționala Moldovei nu a spus niciodată că Malta este mai slabă decât ea.

„Ne-am pregătit foarte serios. Da, cu siguranță am făcut un pas mare astăzi. Dar ne vom pregăti din nou pentru meciul din octombrie cu Andorra ca și pentru finală, de care depind multe”, a spus el.

Potrivit acestuia, va exista o ușoară rotație a echipei pentru viitorul amical, iar contra San Marino s-ar putea prezenta un nou grup de jucători.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав