X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4145

Rezultat istoric pentru lotul paralimpic al Republicii Moldova

7 sep. 20:00   Sport
3 ore in urma 556 0

Ion Basoc a cucerit medalia de argint, în timp ce Oleg Crețul a intrat în posesia medaliei de bronz în proba de para judo de la Jocurile Paralimpice de la Paris.

Ion Basoc a devenit vicecampion paralimpic în proba de para judo, după ce a disputat finala categoriei de greutate de pînă la +90 de kg împotriva lui Wilians Silva de Araujo din Brazilia.

Sportivul originar din Ungheni l-a mai învins anul acesta pe brazilian, campionul mondial din 2022, la Grand Prix-ul IBSA de para judo de la Tbilisi, Georgia.

Pînă a intra în premieră în posesia titlului de vicecampion paralimpic la para judo, Ion Basoc i-a mai învins pe Daniel Kneg din Țările de Jos și pe Jason Grandry din Franța.

În 2023, Ion Basoc și-a trecut în palmares și titlul de campion european la para judo.


La rîndul său, Oleg Crețul a dispus în finala mică a categoriei de greutate de pînă la 90 kg de turcul Yasin Cimciler.

Ministerul Educației și Cercetării aduce sincere felicitări sportivilor, antrenorilor și Comitetului Paralimpic din Republica Moldova pentru rezultatele de excepție obținute la Jocurile Paralimpice de la Paris!

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав