Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Scandal la un meci de la Euro 2024: un jurnalist, suspendat pe durata desfășurării campionatului

20 iun. 14:00   Sport
2400 0

UEFA a exclus de pe lista ziariştilor acreditaţi un jurnalist kosovar, după ce acesta a imitat vulturul albanez în faţa unei întregi tribune de suporteri sîrbi, în timpul unei transmisiuni în direct a meciului dintre Serbia și Anglia, scrie The Guardian.

Lui Arlind Sadiku, care transmite pentru postul de televiziune Artmotion, i s-a refuzat intrarea la conferința de presă a Albaniei de marți și ulterior i s-a confiscat acreditarea, transmite Digi24.

Într-o scrisoare citată de The Guardian, angajatorilor lui Sadiku li s-a transmis de către UEFA că permisul său a fost anulat cu efect imediat din cauza „abaterii de la meciul dintre Serbia și Anglia”.

Înainte de meciul de duminică, Sadiku a transmis din ceea ce spunea că a fost o poziție alocată de UEFA în fața a cîteva mii de suporteri ai Serbiei. În transmisiune se aud cîntări și Sadiku spune că suporterii au inclus expresia „Kosovo je srce Srbije” („Kosovo este inima Serbiei”). Spre sfîrșitul segmentului de trei minute s-a uitat spre mulțime și a făcut gestul „vulturului” cu mîinile.


Serbia nu recunoaște independența Kosovo și relațiile au continuat să fie tensionate de la încheierea războiului din Kosovo din 1999.

1
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?