X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Radu Albot nu renunță la visul olimpic

17 ian. 17:10   Sport
1874 0

Tenismanul Radu Albot are ca obiectiv calificarea la Jocurile Olimpice, programate vara viitoare. Radu are șanse reale de a ajunge la cel mai important eveniment sportiv al anului.

„Aș vrea foarte mult să particip la Olimpiada de la Paris din acest an. Ar fi o experiență interesantă. Ar trebui puțin să urc în clasament. Pentru orice sportiv este un vis de a ajunge la Jocurile Olimpice. Pînă acum Olimpiada a fost în Brazilia, apoi în Japonia, iar acum va fi în Europa, mai aproape de casă. Putem spune că vom juca acasă. Cu siguranță vreu să ajung acolo”, a declarat Radu Albot.

Radu Albot a participat la Jocurile Olimpice din 2016, care s-au desfășurat la Rio de Janiero. La debutul său la Jocurile Olimpice, Albot a trecut de primul tur, însă a fost învins într-al doilea de croatul Marin Cilic, la acea vreme un tenisman de top, transmite Noi.md cu referire la moldova1.md.

Radu Albot s-a calificat și la Olimpiada de la Tokyo în 2021, însă s-a retras înaintea competiției din motive de sănătate. Acum, tenismanul moldovean visează să ajungă pentru a doua oară la Jocurile Olimpice, iar pentru asta și-a trasat obiectivul clar, cel care îl poate duce la Paris.

„Asta e tot ce trebuie să faci, să urci în clasament. E foarte simplu. La moment sunt pe locul 130, ceea ce nu cred că este de ajuns. Mulți din cei calificați pot refuza participarea. Așa că ideal ar fi să fiu în Top 60 pentru a fi sigur de calificare pentru că tabloul principal e din 64, dar dacă să spun o cifră, cred că Top 100 va fi suficient”, a dezvăluit Radu Albot.


Pînă a începe drumul spre „visul olimpic”, Albot are o altă misiune, cea de-a ajuta echipa națională a Republicii Moldova în Cupa Davis. Cel mai bun tenisman moldovean a revenit după o perioadă îndelungată în lotul național, reprezentativa țării noastre avînd programat meci cu Uruguayul în play-off-ul Grupei Mondiale-2 la începutul lunii februarie.

Confruntarea va avea loc la Montevideo în formatul „cel mai bun din trei partide”, două de simplu, urmate - în caz de necesitate - de cea de dublu. Echipa învingătoare va lupta în continuare pentru promovarea în prima Grupă Mondială.

0
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?