X 
Arşiţa stiri: 175
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Olimpicii Moldovei: Mariana Drăguțan, sportiva pentru care este o onoare să reprezinte țara

21 iul. 12:00   Sport
2 ore in urma 878 0

A fi parte a lotului olimpic este nu doar o mîndrie, dar și o responsabilitate foarte mare.

Astăzi vă invităm să cunoașteți istoria de succes a luptătoarei Mariana Draguțan.

Sportiva s-a născut la 29 noiembrie 2000 în orașul Strășeni.

Palmares: Campionatul European cadeți – bronz în 2015 și 2017, Campionatul European U23 – aur în 2022 și argint în 2023, Campionatul Mondial U23 – argint în 2023, Campionatul European senioare – bronz în 2022 și argint în 2024, Campionatul Mondial senioare – bronz în 2023.


Luptătoarea s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris după ce a obținut patru victorii în categoria de greutate 53 kg la turneul preolimpic de la Istanbul, cu Oleksandra Kogut (Austria), Aruuke Kyzy (Kyrgystan), Shokdida Akhmedova (Uzbekistan) și Sztalvira Orsos (Ungaria). Orsos este triplă campioană europeană în componența lotului rusesc, dar care din 2023 reprezintă Ungaria.

În ajunul Jocurilor Olimpice, Mariana a recunoscut că este mîndră să reprezinte țara noastră.

“Pentru mine este foarte important să fac parte din echipa olimpică, să reprezint țara și să fiu printre cei mai buni sportivi ai lumii la Jocurile Olimpice de la Paris 2024”, a spus Mariana.

Sportiva recunoaște că cel mai mare vis al oricărui sportiv este o medalie olimpică.

”Desigur că la fel ca și în cazul oricărui alt sportiv, cel mai mare vis al meu este să revin acasă cu o medalie de la Jocurile Olimpice de la Paris. Pentru mine este foarte importantă susținerea oamenilor pentru că asta îmi dă mai mult curaj și ne motivează să nu cedăm”, a mărturisit tînăra.

Jocurile Olimpice și Paraolimpice de la Paris vor avea loc în perioada 26 iulie - 8 septembrie 2024, în diferite locații din Paris și din regiunea Île-de-France.

Te îndemnăm să susții echipa olimpică! #HaiMoldova

Totodată, dacă ești un suporter înrăit al sportivilor moldoveni, te îndemnăm să te abonezi la pagina de facebook Noi.md Sport unde vei afla ultimele noutăți din sport.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав