X 
Arşiţa stiri: 184
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Olimpicii Moldovei: Adrian Mardare, unul din cei mai talentați sportivi din țara noastră

23 iul. 11:00   Sport
3 ore in urma 1123 0

Astăzi vă invităm să cunoașteți istoria atletului moldovean Andrian Mardare.

Andrian s-a născut pe 20 iunie 1995 în Nemțeni, Raionul Hîncești și este un atlet moldovean care este specializat în aruncarea suliței.

El a reprezentat țara la Campionatul Mondial de Atletism din 2017 dar nu s-a calificat în finală. În plus, a câștigat medalia de bronz la Campionatul European U23 din 2017.

Cel mai bun record personal al său în această probă este de 86,66 m în 2021, acesta fiind recordul național.


La Campionatul Balcanic de Atletism din 2020 de la Cluj-Napoca, România a ocupat locul 1 la aruncarea suliței cu 83,60 m.

La Jocurile Olimpice de la Tokio a obținut locul 7 cu o aruncare de 83,30 m. La Campionatul Mondial din 2022 și la Campionatul European de la München s-a clasat din nou pe locul 7.

Jocurile Olimpice de la Paris, din acest an, pentru Andrian Mardare, sînt cele de-al doilea la număr de la care speră că o să revină acasă cu o medalie olimpică.

Totodată, Mardare a subliniat că este mândru să reprezinte Republica Moldova și că aceasta e o mare responsabilitate pentru el:

„Prin intermediul sportivilor, lumea își formează impresii despre țara pe care o reprezinți. Sportivii sunt o carte de vizită a Moldovei, și încerc să arăt că Moldova are oameni puternici, curajoși și educați”, a spus atletul.

Atletul recunoaște că de fapt nu el a ales să facă acest tip de sport, dar dimpotrivă sportul l-a ales pe el.

”Nu am ales eu atletismul, ci atletismul m-a ales pe mine, mai exact m-a ales aruncarea suliței pentru că veneam din sat și am fost la competițiile de poliatlon unde am reprezentat raionul din care provin și am cîștigat aruncarea mingii. Pentru vîrsta care o aveam am avut un rezultat destul de decent, președintele Federației m-a văzut pe stadion, l-a sunat pe antrenorul meu, domnul Lungu care era la serviciu în acel moment, s-a apropiat la stadionul Dinamo, după a urmat întîlnirea cu părinții pentru că aveam 13 ani. El a convins părinții că am talent, că sînt predispus pentru proba dată și am început să lucrăm. Treptat mi-a insuflat această dragoste către aruncarea suliței, pentru că este un sport foarte fin. Acum cu cît sulița zboară mai departe, cu atît mai tare o iubesc”, a mărturisit Andrian în cadrul unul interviu acordat pentru proiectul Campionii.

Jocurile Olimpice și Paraolimpice de la Paris vor avea loc în perioada 26 iulie - 8 septembrie 2024, în diferite locații din Paris și din regiunea Île-de-France.

Te îndemnăm să susții echipa olimpică!

Totodată, dacă ești un suporter înrăit al sportivilor moldoveni, te îndemnăm să te abonezi la pagina de facebook Noi.md Sport unde vei afla ultimele noutăți din sport.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав