X 
Arşiţa stiri: 162
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Olimpicii Moldovei: Adil Osmanov, judocan moldovean de origine azeră

17 iul. 11:00   Sport
3 ore in urma 995 0

Astăzi vă prezentăm istoria unui sportiv moldovean, care s-a născut într-o familie azeră dar munca depusă în sport o face de dragul Republicii Moldova.

Adil Osmanov s-a născut pe 2 iulie 2000 și este un judocan moldovean, membru al echipei naționale de judo a Moldovei, cîștigător al turneului de Grand Slam (2024) și Grand Prix (2024), cîștigător al Cupei Europei (2021).

În august 2018, el a cîștigat Cupa Europeană de Juniori. În august 2019, a devenit medaliat cu argint al Cupei Europene de Juniori. În luna septembrie a aceluiași an, a ajuns pe locul al doilea la Campionatul European de Juniori.

În octombrie 2021, a cîștigat Cupa Europeană pentru seniori. În noiembrie 2021 și octombrie 2022, Osmanov a ocupat locul al treilea la Campionatul European de Judo Under-23.


În mai 2023, Osmanov a luat bronzul la Grand Prix-ul de la Linz, iar în martie 2024, el a cîștigat Grand Prix-ul din Linz, învingîndu-l în finală pe Rashid Mammadaliyev din Azerbaidjan. Tot în acest an, Osmanov a reușit să ajungă în finala turneului de Grand Slam din Antalya, Turcia, unde l-a învins din nou pe Mammadaliyev și a cîștigat medalia de aur a turneului.

Adil Osmanov este membru al Consiliului Congresului Azerbaidjanului din Moldova, ajutîndu-i pe azeri în diverse probleme, organizînd evenimente legate de tradițiile culturale ale Azerbaidjanului, cum ar fi sărbătoarea Novruz.

Jocurile Olimpice și Paraolimpice de la Paris vor avea loc în perioada 26 iulie - 8 septembrie 2024, în diferite locații din Paris și din regiunea Île-de-France.

Te îndemnăm să susții echipa olimpică!

Totodată, dacă ești un suporter înrăit al sportivilor moldoveni, te îndemnăm să te abonezi la pagina de facebook Noi.md Sport unde vei afla ultimele noutăți din sport.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав