X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

O probă de la Jocurile Olimpice, pusă sub semnul întrebării

5 iul. 17:30   Sport
2975 0

Proba de înot maraton (înot în ape deschise) de la Jocurile Olimpice de la Paris ar putea avea loc în afara capitalei franceze dacă Sena nu va fi curată pentru scăldat, au anunţat astăzi organizatorii.

"Regulile Federaţiei Internaţionale de Triatlon permit ca evenimentul să fie trecut la un format de duatlon în ultimă instanţă. În schimb, pentru a garanta că probele de înot maraton pot avea loc după ce ne-am epuizat opţiunile de amînare, am instruit, prin urmare, un site de rezervă la Vaires-sur-Marne", a declarat un purtător de cuvînt al Paris 2024 pentru Reuters.

"Site-ul de competiţie, deja utilizat pentru evenimente de canotaj şi kaiac-canoe, are toate caracteristicile necesare pentru a găzdui aceste evenimente dacă este necesar", a precizat el, notează Noi.md cu referire la news.ro.

Calitatea apei din Sena s-a îmbunătăţit, potrivit datelor publicate joi, cu trei săptămîni înainte de Jocurile Olimpice.

Capitala franceză depune eforturi susţinute pentru a curăţa Sena, astfel încît oamenii să se poată scălda din nou în ea, aşa cum au făcut în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris din 1900.

Vara trecută, o problemă de canalizare a dus la anularea unei probe de înot.

0
3
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?