X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4066

Probele de înot de la Jocurile Olimpice: Apa din Sena nu a trecut testele de calitate

29 iun. 16:40   Sport
1190 0

Sena continuă să nu treacă testele de calitate a apei cu o lună înainte de Jocurile Olimpice de la Paris, cînd urmează să găzduiască probele de înot în ape deschise şi etapa de înot a triatlonului.

Ultimele teste, finalizate săptămîna trecută şi publicate de biroul primarului Parisului, au arătat că nivelurile bacteriei E Coli - un indicator al materiilor fecale - sînt cu mult peste limitele superioare impuse de federaţiile sportive.

Totodată, valorile pentru bacteriile enterococi au fost mai bune, dar au fost încă la niveluri nesigure timp de mai multe zile săptămîna trecută, notează Noi.md cu referire la news.ro.

"Calitatea apei rămîne degradată din cauza condiţiilor hidrologice nefavorabile, a soarelui puţin, a temperaturilor sezoniere sub medie şi a poluării din amonte", a anunţat primăria.

Autorităţile franceze au cheltuit 1,4 miliarde de euro în ultimul deceniu pentru a încerca să cureţe rîul prin îmbunătăţirea sistemului de canalizare din Paris, precum şi prin construirea de noi instalaţii de tratare şi stocare a apei.


Cu toate acestea, furtunile majore copleşesc încă reţeaua de canalizare a capitalei, unele dintre acestea datînd din secolul al XIX-lea, ceea ce duce la deversarea de ape uzate netratate direct în rîu.

0
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?