X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

O companie aeriană, obligată să efectueze un zbor suplimentar după ce două avioane riscau să depășească limitele de greutate

17 oct. 2023,, 03:00   Sport
2226 0

Cea mai importantă companie aeriană din Japonia a fost obligată să efectueze un zbor suplimentar după ce a ajuns la concluzia că două dintre aeronavele sale riscau să depășească limitele de greutate.

De vină pentru această situație nu a fost excesul de bagaje, așa cum se mai întîmplă uneori, ci lista de pasageri care includea unii dintre cei mai grei bărbați din țară. Japan Airlines a apelat la măsura neobișnuită de a transfera cîțiva luptători de sumo într-un zbor special, în cursul săptămînii trecute, pentru că s-a temut că două aeronave destinate inițial să-i transporte nu vor putea să transporte și cantitatea suficientă de combustibil, din cauza restricțiilor de greutate, potrivit digi24.ro

Luptătorii de sumo urmau să ia două zboruri cu aeronave Boeing 737-800 din Tokyo și Osaka, cu destinația Amami Oshima, o insulă din sud, unde urmau să participe la un concurs.

Îngrijorarea cu privire la capacitatea de alimentare cu combustibil a apărut atunci cînd angajații companiei au aflat că listele de pasageri de la cele două zboruri, ambele programate pentru ziua de joi, includeau mai mulți luptători de sumo, despre care ei au estimat că ar cîntări în medie 120 de kg, cu mult peste media de 70 de kg luată în calcul de obicei. Cum aeroportul din Amami este unui mic, pe care operează doar aeronave de dimensiuni mici sau medii, compania nu a putut să înlocuiască una din aeronave cu alta mai mare și a apelat la un zbor suplimentar pentru 27 de luptători, iar 14 dintre ei au fost nevoiți să se deplaseze de la Osaka pînă la Tokyo pentru a se putea îmbarca.

„Este extrem de neobișnuit pentru noi să operam zboruri speciale din cauza restricțiilor de greutate”, a declarat un purtător de cuvînt al JAL pentru ziarul regional Minami-Nippon Shimbun. După situația înregistrată joi, compania a fost pregătită pentru ziua de duminică, la finalul competiției, programînd zboruri suplimentare.


Nu este prima dată cînd situațiile complicate legate transportul luptătorilor de sumo devin subiect de știri. În 2014, o fotografie cu luptători înghesuiți într-un avion mic a devenit virală. Nu există o cerință de greutate minimă pentru un luptător de sumo, însă acest sport foarte vechi în Japonia este dominat de bărbați corpolenți. Ōrora, un luptător care s-a retras în 2018, este cel mai greu din toate timpurile, cîntărind 292,6 kg.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?