X 
Jocurile Olimpice stiri: 117
Transnistria stiri: 1453

Luptătorul de stil liber Alexandru Gaidarlî a devenit vicecampion european

8 iul. 13:30   Sport
2308 0

Luptătorul de stil liber Alexandru Gaidarlî a devenit vicecampion european, la categoria de vîrstă rezervată vîrstei sub 20 de ani.

Pînă a se califica în finala categoriei de greutate de pînă la 70 kg, sportivul nostru i-a învins pe reprezentanții Italiei, Bulgariei, Ucrainei și Germaniei. În ultimul act a cedat doar în fața lui Magomed Baitukaev, care a evoluat la competiția continentală de la Novi Sad, Serbia sub drapel neutru.

Pe podiumul de premiere, la europenele de lupte U-20, a urcat și Alexandru Borș. Discipolul Liceului Republican cu Profil Sportiv a dispus în finala mică a categoriei de greutate de pînă la 86 kg de ucraineanul Pavlo Vaskovskyi.

Un alt luptător de stil liber, Constantin Buza a cedat în finala mică a categoriei de greutate de pînă la 97 kg în fața georgianului Ramini Gulitashvili și a ocupat locul V.

Aceeași performanță a realizat-o și Ana-Maria Crețu, în concursul de lupte feminine, care a cedat în finala mică a categoriei de greutate de pînă la 65 kg, contra polonezei Alicja Nowosad.


Cu aceste rezultate, lotul național s-a situat pe locul V în clasamentul general pe echipe.

Deplasarea luptătorilor moldoveni la Campionatul European de lupte U-20 de la Novi Sad, Serbia, a fost posibilă cu suportul financiar al Ministerului Educației și Cercetării.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?