X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

În sudul Moldovei au fost premiați cei mai buni sportivi ai anului 2021

24 mar. 2022,, 17:30   Sport
3236 0

În sudul Moldovei a avut loc ceremonia de premiere a celor mai buni sportivi din Autonomia Găgăuză în urma rezultatelor anului 2021.

În anul precedent, sportivii Găgăuziei au obținut 144 de medalii la competițiile internaționale și naționale, dintre care 39 de aur, 40 de argint și 65 de bronz.

Un mare succes la Jocurile Olimpice de la Tokyo a obținut atleta găgăuză Elena Cîlicic, care a ocupat locul 8 în competițiile de haltere.

În Găgăuzia activează 9 școli sportive pentru copii, un liceu sportiv regional și un club de șah. În aceste instituții de învățământ sunt implicați 3.550 de sportivi. În ultimii ani, acoperirea copiilor cu cultură fizică și sport a crescut semnificativ.

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a menționat că se mîndrește cu acești sportivi și le mulțumește pentru faptul că iubesc sportul, care este grozav, dezvoltă integritatea personală și cultivă principii personale atât de importante precum respectul reciproc și valoarea muncii în echipă.


Irina Vlah i-a îndemnat să se implice mai activ în viața publică și inspire pe toată lumea cu exemplele lor. ”Haideți să construim împreună o societate mai bună și un viitor mai bun. Voi sînteți adevărați campioni și adevărați eroi ai Găgăuziei”, a remarcat Irina Vlah în cadrul discursului său.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?