Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Moldoveanul Ivan Schițco l-a eliminat din cadrul Cupei Mondiale de Șah pe nr. 28 mondial, Sam Shankland

5 aug. 2023,, 12:45   Sport
2175 0

Șahistul din Republica Moldova Ivan Schițco a reușit să-l învingă pe americanul Sam Shankland și a făcut egal în a doua partidă la Cupa Mondială de Șah.

Competiția se desfășoară în perioada 29 iulie – 25 august 2023 în orașul Baku din Azerbaidjan, scrie diez.md

Ivan Schițco a eliminat din competiție campionul Sam Shankland, și-a apărat primul cîștig și a trecut în runda viitoare. Pe 3 august, Ivan Schițco a obținut victorie în prima partidă. De asemenea, șahistul din Moldova l-a învins pe un jucător de top azer, Nidjat Mamedov.

În perioada 5-7 august, tînărul va juca cu Wojtaszek Radoslaw (GM) în cea de-a treia rundă a Cupei Mondiale de Șah. Wojtaszek Radosław este campion al Poloniei la șah.

În anul 2022, moldoveanul a obținut titlul de Grandmaster (GM), reușind să remizeze împotriva legendei mondiale a șahului Magnus Carlsen. Schițco a fost al doilea jucător din Moldova care a jucat cu Carlsen și primul care a remizat. Echipa masculină a Republicii Moldova a obținut un rezultat istoric la Olimpiada Mondială de Șah. Aceasta a înregistrat șapte victorii, trei remize și o înfrîngere, și s-a clasat pe locul 6 dintre cele 188 de echipe participante. Din echipa masculină a Republicii Moldova a făcut parte Ivan Schițco, Andrei Macovei, Vladimir Hamitevici, Iulian Baltag și Dragoș Cereș.


Ivan Schițco se află pe locul întîi în topul șahiștilor din Republica Moldova la categoria de șah clasic, B20.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?