Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Moldoveanul Alexandru Solovei a devenit vicecampion mondial la lupte greco-romane

20 aug. 2023,, 10:20   Sport
2127 0

Luptătorul de stil greco-roman Alexandru Solovei a reușit o nouă performanță la Campionatul Mondial din Amman - capitala Iordaniei.

Alexandru a obținut argintul, fiind la un pas de a cuceri medalia de aur la cea mai importantă competiție internațională a anului.

Pe parcursul competiției, Alexandru a demonstrat o tehnică și o determinare impresionante, obținînd victorii asupra unor sportivi de performanță precum Abdulmasih din Rusia (scor 4:0), Matthews din SUA (scor 8:1), Lukac din Croația (scor 11:0) și Mars Uulu din Kîrgîzstan. În confruntarea din finală cu sportivul din Iran Alireza Morad Abdevali, în pofida eforturilor, Alexandru a cedat cu scorul de 1:1, ocupînd astfel locul doi la categoria de greutate de pînă la 77 kg.

De menționat contribuția semnificativă a Antrenorilor Emeriți Mihail Cucul și Roman Zgardan la acest succes. De asemenea, apreciem dedicația și formarea fundamentală oferită de primul antrenor al lui Alexandru - Serghei Timco, din Soroca.

Ministerul Educației și Cercetării adresează felicitări lui Alexandru pentru această realizare și îi mulțumește pentru reprezentarea onorabilă a Republicii Moldova. De asemenea, autoritățile au exprimat recunoștința echipei sale tehnice condusă de președintele Clubului „Heracle” Damian Răileanu pentru pregătirea și sprijinul acordat.


Sportivul și antrenorii vor primi premii bănești din partea MEC în cadrul Galei Sportului, desfășurată tradițional la sfîrșit de an.

1
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?