X 
Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1411

Moldova va mai obține o cotă olimpică

8 iul. 21:36   Sport
2357 0

Rep. Moldova va mai obține o cotă olimpică la lupte libere după ce Comitetul Internațional Olimpic va trebui să realoce cotele neutilizate ca urmare a refuzului luptătorilor din Federația Rusă de a participa la Olimpiada de la Paris.

De acest drept va beneficia luptătorul de stil liber Maxim Saculțan (cat. 65 kg), care s-a clasat pe locul 5 în categoria sa de greutate la campionatele mondiale de anul trecut, transmite radiochisinau.

Astfel, Rep. Moldova va avea șapte luptători calificați la Jocurile Olimpice de la Paris, trei la lupte feminine și cîte doi la lupte libere și lupte greco-romane.

Amintim că Federația Internațională de Lupte a autorizat inițial doar 16 atleți individuali neutri din cei 26 de ruși și belaruși care au obținut în concurs cote olimpice. În aceste condiții, luptătorul de stil liber Radu Lefter s-a calificat la Jocurile Olimpice.

Federația rusă de lupte a anunțat sîmbătă însă că luptătorii săi autorizați să participe la Jocurile Olimpice au refuzat "în unanimitate" să facă deplasarea la Paris, denunțînd "restricții nefondate", după cum a transmis AFP, preluată de Agerpres.


Rep. Moldova are pînă acum 26 de sportivi calificați pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

1
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?