X 
Arşiţa stiri: 229
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4126

Revenit de la Olimpiadă un sportiv își spune off-ul: Acum mă întreb de ce mi s-a refuzat mie

21 aug. 17:28   Sport
5 ore in urma 4369 0

Victor Ciobanu, unul dintre cei mai buni luptători de stil greco-roman din Moldova, se află în plină recuperare după participarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Sportivul a pierdut în optimile de finală în fața nord-coreeanului Ri Se Ung, o înfrîngere care l-a afectat profund.

„Recunosc, sînt cu moralul la pămînt, îmi revin greu,” a declarat Ciobanu întrun interviu pentru realmedia.md

„Este foarte greu să-mi revin, atît fizic, cît și emoțional. În ziua meciului nu m-am simțit bine, poate din cauza încărcării sau a stresului, dar ceva nu a mers. După înfrîngere, am avut zile foarte grele emoțional, dar știu că este vina mea.”

Pe lîngă rezultatul din competiție, Ciobanu a exprimat și nemulțumiri legate de lipsa de sprijin din partea Centrului de Pregătire a lotului Național. „Toate resursele de la sponsorii care au fost la Centrul de Pregătire au fost direcționate către judocani și luptele libere. Eu nu am avut nici o susținere pentru Olimpiadă. Acum mă întreb de ce mi s-a refuzat mie. sîntem din țara noastră, sîntem copiii acestei țări, dar nu sîntem apreciați la justa valoare.”


În prezent, Ciobanu se concentrează pe recuperarea după o veche accidentare la umăr și genunchi și se pregătește pentru următoarele provocări sportive. „Trebuie să mă fac bine. Plec acum în Germania, în Bundesliga, un fel de luptă echipă la echipă, merg cu colegii mei Toderean Valeriu și Cataraga Daniel. Vom lupta toți trei.”

În ceea ce privește viitorul său în lupte, Victor Ciobanu este descurajat de atitudinea celor responsabili de susținerea sportivilor. „Cu așa atitudine față de sportivi, nu este nici o motivație. Avem sportivi talentați care merită a fi susținuți și pot ajunge la medalii, dar trebuie să fie motivați și sprijiniți la noi în țară.”

Această declarație reflectă starea de spirit a unui sportiv care, deși rănit și dezamăgit, rămîne determinat să lupte în continuare pentru cariera sa și pentru recunoașterea muncii sale.

13
1
1
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În curînd, în centrul capitalei moldovenești va apărea monumentul Reginei Maria a României. Dar monumentele căror personalități moldovenești celebre considerați că ar trebui instalate pe străzile noastre?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав