X 
Arşiţa stiri: 229
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4126

Amatorii baschetului de stradă s-au înfruntat într-o competiție la Briceni

21 aug. 20:00   Sport
2 ore in urma 926 0

Amatorii baschetului de stradă, cunoscut sub numele de Streetball, s-au adunat sîmbătă, 17 august, pe Stadionul Central din Briceni.

Turneul, organizat de autorități și sponsori, a atras 16 echipe din întreaga țară, transmite nordnews.

– Este normal, foarte bine, mulți participanți, toți se dezvoltă și se ocupă cu sportul.

– Este frumos și bine din partea Bricenului că a organizat o astfel de competiție de baschet. Este frumos.


– Totul îmi place, foarte bine organizat, nu am venit în zadar, se merită.

– Este foarte bine, mi-a plăcut foarte mult. Organizarea este la mare nivel. sîntem mulțumiți.

Organizatorii spun că scopul acestei competiții este de a promova baschetul de stradă.

– Acest turneu a apărut din cauza că foarte multe turnee se petrec în rîndul jucătorilor profesioniști. Pentru amatori, astfel de turnee nu se petrec. Din această cauză ne-am adunat toți iubitorii de baschet și am investit toate cunoștințele, toată dragostea de sport pentru a organiza respectivul proiect, a spus Dimitrii Elfunk, organizator.

Printre suporteri au fost și oficialități locale, inclusiv primarul orașului Briceni, Vitalii Gorodinschi, și președintele raionului, Dorin Pavaloi.

– sîntem la a doua ediție a acestui turneu în orașul nostru. Anul trecut a avut un succes considerabil și anul acesta, cînd organizatorii s-au adresat pentru susținere, noi, cu mare entuziasm, i-am susținut, deoarece astfel sprijinim sportul în oraș, a menționat Vitalii Gorodinschi, primarul orașului Briceni.

– Este un eveniment care mă bucur că se petrece la noi în localitate și sper că, în urma evenimentului, să-i „molipsim” în sensul bun, de sport, pe toți spectatorii și participanții, a adăugat Dorin Pavaloi, președintele raionului Briceni.

Premiile substanțiale, în valoare totală de 12.000 de lei, au motivat participanții. Echipa cîștigătoare a plecat acasă cu 6.000 de lei, în timp ce al doilea și al treilea loc au primit 4.000, respectiv 2.000 de lei. De asemenea, echipele care au ajuns în faza de play-off au primit tricouri speciale.

Streetball, originar din Statele Unite, este o versiune modernă a baschetului, cu reguli simplificate, care atrage în mod special tineretul și amatorii sportului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În curînd, în centrul capitalei moldovenești va apărea monumentul Reginei Maria a României. Dar monumentele căror personalități moldovenești celebre considerați că ar trebui instalate pe străzile noastre?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав