X 
Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 280
Transnistria stiri: 1461

Va lua bronzul? Halterofilul Marin Robu explică ce s-ar fi încălcat la Jocurile Olimpice

10 aug. 19:00   Sport
5 ore in urma 1586 0

O greșeală de arbitraj l-ar fi lăsat pe Marin Robu fără medalia de bronz la Jocurile Olimpice.

Într-un videoclip publicat pe rețelele de socializare, halterofilul moldovean cere să i se facă dreptate și a explicat cum ar fi fost încălcat regulamentul în competiție, scrie tv8.md.

Potrivit lui, adversarul din Italia a ridicat o greutate de 212 kg, dar a încălcat regulile. Deși arbitrii nu au validat încercarea, juriul a decis să acorde o încercare reușită, susține Marin Robu:

„Arbitrii nu au acordat o încercare validă, iar mai tîrziu, aceștia au apelat la juriu. În timp ce juriul a acordat o încercare reușită cînd nu era cazul, văzînd foarte clar că s-a încălcat regulamentul, aceștia au validat încercarea. Sperăm să ne facă dreptate”.

Federația de Haltere din Moldova a anunțat ieri că va face apel pentru a contesta rezultatul obținut de Marin Robu la Jocurile Olimpice de la Paris.


„În regulament clar e stipulat că îndoirea sau extinderea coatelor este o mişcare incorectă. Arbitrii corect au evaluat a treia încercare a sportivului italian Antonino Pizzolato, sportivul a primit trei NoLift, iar Juriul a validat această încercare, ceea ce este o gravă încălcare a regulamentului!

În cazul în care răspunsul nu va fi pozitiv, ne asumăm responsabilitatea de a ataca decizia juriului la Tribunalul Sportiv Internațional. Vă promitem că vom lupta pînă la sfîrșit pentru a aduce înapoi medalia furată nu doar de la Marin, dar de la întreaga țară!”, a anunțat și azi Federația.

Sportivul moldovean, în vîrstă de 24 de ani, s-a clasat pe locul patru. Marin Robu a avut o prestație remarcabilă, începînd competiția cu o flotare de 175 kg, ocupînd locul 3 în clasamentul preliminar și locul 2 la flotări cu 208 kg. În ciuda acestor rezultate, medalia de bronz a fost atribuită sportivului italian Antonino Pizzolato, care a ridicat un total de 384 kg.

6
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав