X 

Marocanii au sărbătorit pe străzile din Belgia, Franţa şi Ţările de Jos calificarea în semifinalele Cupei Mondiale. Poliția a folosit gaze lacrimogene

11 dec. 2022,, 16:30   Sport
2903 0

Marocanii au sărbătorit pe străzile din Belgia, Franţa şi Ţările de Jos calificarea în semifinalele Cupei Mondiale, în urma victoriei în faţa Portugaliei. Au fost înregistrate şi incidente, forţele de ordine intervenind cu gaze lacrimogene, notează news.ro.

La Bruxelles, mii de marocani au ieşit pe străzi pentru a sărbători calificarea, iar fanii au avut ciocniri cu poliţia, forţele de ordine utilizînd gaze lacrimogene.

Mai multe persoane au fost arestate, iar locuitorii din cartierele unde s-a sărbătorit victoria au format un lanţ uman între poliţie şi suporteri.

Fanii au sărbătorit şi pe străzile din Anvers, dar şi la Haga şi Rotterdam, în Ţările de Jos.

La Haga, poliţia a arestat mai multe persoane, după ce au fost aruncate mai multe petarde într-un cartier popular din oraş.


Şi la Amsterdam, poliţia a procedat la arestări, după mai multe incidente.

În Franţa, la Avignon, aproximativ 300 de persoane au sărbătorit în stradă, poliţia intervenind cu gaze lacrimogene. Nouă persoane au fost reţinute.

Echipa naţională a Marocului a învins sîmbătă naţionala Portugaliei, scor 1-0, şi a devenit prima echipă africană din istorie calificată în semifinalele Cupei Mondiale la fotbal.

În semifinale, Maroc va întîlni, miercuri, campioana mondială en-titre, Franţa.0
2
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?