Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Italia, în fața unei premiere istorice după ce Atalanta a cîștigat Europa League

23 mai. 12:30   Sport
1578 0

Antrenorul Gian Piero Gasperini a descris victoria echipei Atalanta în finala Europa League la fotbal cu Bayer Leverkusen (3-0) drept "un sentiment minunat, o performanţă fantastică".

"Este un sentiment minunat. Băieţii au fost incredibili, performanţa pe care au realizat-o în seara asta a fost fantastică", a precizat tehnicianul.

"Nu te poţi mulţumi să te aperi într-un astfel de meci. Noi ştiam că Leverkusen este foarte puternică în atac, dar poate nu la fel de puternică cînd e obligată să se apere. Şi totul a decurs bine de la început. În plus, modul în care am făcut-o contează", a adăugat Gasperini, transmite Noi.md cu referire la ziare.com.

"În mod categoric am meritat să cîştigăm", a conchis acesta.

''Cîştigarea acestui trofeu poate fi considerat a fi unul dintre basmele fotbalului. Nu se rezumă totul la cifre reci. Putem crede şi în echipe cu buget mic'', a mai spus tehnicianul italian, care se află la Atalanta din 2016


Atalanta a intrat, prin cucerirea trofeului Europa League, într-un grup de cluburi care au cîştigat o cupă europeană fără a fi vreodată campioane în ţările lor: Parma, Villarreal, West Ham United, Real Zaragoza.

Italia poate trimtie șase echipe în ediția viitoare a Champions League, dacă Atalanta încheie campioantul pe locul cinci, loc pe care se și află acum. Astfel, Atalanta s-ar califica în Champions League din postura de deținătoare a Europa League, iar locul suplimentar de Champions revenit Italiei pentru următorul sezon ar merge la a șasea clasată, adică la AS Roma.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?