X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

În Moldova va fi creată Academia Federației Moldovenești de Fotbal

6 mai. 2023,, 16:00   Sport
5435 0

Comitetul Executiv al Federației Moldovenești de Fotbal a decis crearea Academiei FMF, după modelul UEFA și a altor Federații cu tradiții din Europa.

Academia FMF va avea misiunea de a educa specialiști pentru a dezvolta fotbalul în Republica Moldova. În viziunea Federației, Academia trebuie să devină un centru de excelență în predarea programelor de educație sportivă în Republica Moldova.

Obiectivul este promovarea fotbalului și a valorilor fotbalistice în toată țara, dezvoltarea fotbalului profesionist și consolidarea industriei fotbalistice, implicit concentrarea energiei pe activitățile de educație și instruire a cadrelor specializate.

Crearea Academiei Federației Moldovenești de Fotbal este unul dintre rezultatele parteneriatului multidimensional al FMF cu Federația Română de Fotbal.

Programele de studii deja existente în cadrul FMF, cum ar fi pregătirea antrenorilor sau a arbitrilor, vor avea un centru managerial comun. Pe lîngă acestea, Academia va aborda domenii noi – managementul sportiv, marketingul sportiv, comunicarea, medicina sportivă sau dimensiunile economice: organizarea și gestiunea infrastructurii sportive, organizarea evenimentelor sportive, relații cu autoritățile publice, etc.


Scopul final este de a acorda fotbalului din Republica Moldova statut de industrie.

3
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?