X 
Arşiţa stiri: 217
Jocurile Olimpice stiri: 290
Transnistria stiri: 1418

Succesul grandios al boxerilor moldoveni la Campionatul European

12 aug. 12:16   Sport
8 ore in urma 1405 0

La Campionatul European printre cadeți de 13-14 ani, desfășurat la Banja Luka (Bosnia și Herțegovina), pugiliștii noștri au cîștigat două medalii de aur, una de argint și trei de bronz.

Alți cinci boxeri au pierdut luptele din sferturile de finală pentru a ajunge în semifinale și au ocupat locul cinci. Campionatul European a reunit peste 360 de băieți și fete din 30 de țări. Moldova a ocupat locul 6 în clasamentul pe echipe, dar pentru prima dată s-a clasat printre primele trei cele mai bune echipe europene, după Rusia și Armenia, după numărul de medalii în rîndul tinerilor boxeri, transmite boxing.md

Pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, sub imnul Republicii Moldova, au urcat Egor Certîcovțev din Tiraspol la categoria 42 kg și Andrei Timoșcov din Chișinău la categoria 60 kg, devenind campioni europeni și obținînd medalii de aur, avînd cîte patru victorii fiecare. În finală, Egor Certîcovțev l-a învins pe englezul Hussein Azaan, iar Andrei Timoșcov - pe azerul Nurlan Museibli.

Într-o luptă dură în finala categoriei de 50 kg, Alexandru-Ahile Buhaniuc din Orhei a pierdut în fața rusului Albert Guceapcev la decizia împărțită a judecătorilor cu scorul de 2-3 și s-a învrednicit cu medalia de argint.


Medalii de bronz, ocupînd locul trei, au cucerit tiraspoleanul Nichita Slepoi la categoria 40 kg și chișinăuienii Tudor Stratan la categoria 44 kg și Alexandru Bujor la categoria 70 kg.

Locul cinci la categoriile lor de greutate au ocupat: Ivan Basceavanji (63 kg) din Comrat, Pavel Răducan din Chișinău (66 kg) și bălțenii - Vladislav Zigo (80 kg), Elizaveta Ignatova (57 kg) și Daria Grițco (64 kg).

Participarea boxerilor la Campionatul European a fost organizată și finanțată de Federația de Box și Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova.

5
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав