X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Unde au fost instalate inelele olimpice la Paris

7 iun. 15:15   Sport
2824 0

Inelele olimpice au fost instalate, noaptea trecută, pe Turnul Eiffel, unde vor fi luminate zi şi noapte pînă la sfîrşitul JO de la Paris.

Este o tradiţie ca fiecare ediţie a Jocurilor să aibă propriile inele olimpice gigantice, sinonime cu cele cinci continente unite de valorile olimpismului.

"Era evident să reunim simbolul suprem al Jocurilor cu cel mai simbolic monument din Paris", a declarat Thierry Reboul, directorul executiv al mărcii Paris 2024, notează Noi.md cu referire la news.ro.

"Turnul Eiffel este foarte mîndru să primească această emblemă a Jocurilor pe malul Senei, la o înălţime de 70 m, fixată pe cele mai robuste elemente", a afirmat Alain Dumas, directorul tehnic al Sete, societatea de exploatare a Turnului Eiffel.

Fabricate din deşeuri de oţel reciclat, cele cinci inele au lungimea de 29 de metri şi o înălţime de 15 metri şi cîntăresc aproximativ 30 de tone. Aproximativ treizeci de specialişti au avut nevoie de aproape o oră şi jumătate pentru a le instala, după ce le-au asamblat la sol.


Inelele vor fi iluminate atît ziua, cît şi noaptea, cînd vor fi complet albe, datorită celor 100.000 de LED-uri.

0
0
2
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?