X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

FIFA a făcut anunțul: Cine va găzdui Cupa Mondială la fotbal din 2027

18 mai. 04:00   Sport
1909 0

Brazilia va găzdui în 2027 prima Cupă Mondială feminină de fotbal organizată în America de Sud, a anunţat, vineri, Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA), cu ocazia Congresului de la Bangkok.

Dosarul brazilian a fost preferat candidaturii comune a Germaniei, Belgiei şi Olandei, cu 119 voturi la 78 din partea federaţiilor membre, transmite ziare.com

"Mă simt extrem de emoţionat, ştiam că va fi dificil. Este o victorie pentru fotbalul latino-american şi pentru fotbalul feminin în America latină", a declarat preşedintele Federaţiei braziliene, Ednaldo Rodrigues.

La a zecea sa ediţie, Cupa Mondială feminină se pregăteşte să exploreze un nou continent, după succesul din 2023, din Australia şi Noua Zeelandă, care a doborît toate recordurile comerciale şi de audienţă, cu un format de 32 de echipe utilizat în premieră.

Spre deosebire de naţionala masculină, de cinci ori campioană mondială, selecţionata feminină a Braziliei nu a cîştigat niciodată Cupa Mondială, fiind eliminată la ediţia de anul trecut după faza grupelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?