X 
Arşiţa stiri: 185
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1412

Noii adversari ai cluburilor moldovenești în Cupele Europene

22 iul. 18:30   Sport
1 ore in urma 581 0

Deja săptămîna aceasta Petrocub Hîncești, Sheriff Tiraspol, Milsami Orhei și Zimbru Chișinău vor juca primele meciuri în turul II de calificare în Cupele Europene.

Media Sport vă propune o scurtă descriere a adversarilor cluburilor noastre.

„Petrocub” – ”APOEL”.

„APOEL Nicosia este campioana în exercițiu a primei divizii din Cipru. A fost fondată în 1926. Pe arena internă „legendele” au cîștigat 64 de trofee. Stadionul de acasă al „GSP” are 23 de mii de locuri. Componența clubului este evaluat la 14,03 milioane de euro. Cel mai scump jucător este Max Meyer (1,7 milioane de euro). În sezonul trecut, APOEL a ajuns în turul 4 preliminar al Ligii Conferinței, pierzînd în fața Gent (1:4).

„Sheriff” – „Elfsborg”.


„Elfsborg” - ocupă locul 4 în prima divizie a Suediei. A fost fondată în 1904. Pe arena internă „eleganții” au cîștigat 10 trofee. Stadionul de casă „Buros Arena” are 17 mii de locuri. Lista de jucători ai clubului este evaluată la 18,35 milioane de euro. Cel mai scump jucător este Michael Baidoo (3 milioane de euro). Anul trecut, Elfsborg a fost eliminat în turul 1 de calificare al Ligii Conferinței de către Moulde (2:6).

„Milsami” - FC ”Astana”.

FC „Astana” ocupă locul 9 în clasamentul actual al primei divizii din Kazahstan. A fost fondată în 2009. Pe arena internă „galben-albaștrii” au cîștigat 10 trofee. Stadionul propriu „Astana Arena” are 30 de mii de locuri. Lista jucătorilor clubului este evaluată la 9,85 milioane de euro. Cel mai scump jucător este Max Ebong (800 de mii de euro). Anul trecut, FC Astana a fost eliminată în primul tur preliminar al Ligii Conferinței de Rakuv (0:6).

„Zimbru” – ”Ararat-Armenia”.

„Ararat-Armenia” este medaliatul cu bronz al campionatului precedent al Armeniei. A fost înființată în 2017. Pe arena internă „vulturii albi” au cîștigat 4 trofee. Stadionul de acasă are o capacitate de 1,5 mii de locuri. Componența clubului este estimată la 5,60 milioane de euro. Cel mai scump jucător este Kamo Hovhannisyan (500 mii euro). Anul trecut, Ararat-Armenia a ajuns în turul 2 preliminar al Ligii Conferinței, pierzînd în fața lui Aris Salonic (1-2).

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав