Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Fără cartofi prăjiți la Jocurile Olimpice: De ce va fi interzis simbolul gastronomiei franceze

2 iun. 06:00   Sport
1929 0

Surpriză culinară la Jocurile Olimpice de la Paris. Cartofii prăjiți, un simbol al gastronomiei franceze, nu vor fi serviți în cantina Satului Olimpic. Deși motivele sînt diverse, decizia finală pune accent pe siguranță și sustenabilitate.

Jocurile Olimpice de la Paris vor găzdui cel mai mare restaurant din lume: cantina satului olimpic. Rezervat doar sportivilor, acest spațiu va fi o ocazie de a reînnoi gastronomia tradițională franceză în ochii lumii, inclusiv prin interzicerea servirii anumitor feluri de mîncare, cum ar fi cartofii prăjiți.

Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 vor începe în mai puțin de două luni. Orașul se pregătește în cel mai bun mod posibil din toate punctele de vedere: de la atracțiile turistice pînă la instalațiile care vor avea ca fundal unele dintre principalele monumente ale capitalei franceze, notează Noi.md cu referire la jurnalul.ro.

Sportivii care vor mînca la cantina olimpică vor fi, cu siguranță, atenți la alimentația lor, evitînd mîncarea prăjită.

Motivul pentru care nu vor fi serviți cartofi prăjiți este legat de riscul de incendiu al friteuzoarelor, care nu sînt pregătite pentru un spațiu care să gpzduiască 3.500 de persoane.

3
2
3
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?