Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 124
Transnistria stiri: 1411

Euro 2024: UEFA a înmînat premiile individuale ale turneului

15 iul. 14:45   Sport
20 ore in urma 1850 0

Mijlocaşul spaniol Rodri a fost desemnat cel mai bun jucător al Campionatului European de fotbal - EURO 2024, încheiat cu victoria selecţionatei ţării sale, care a învins cu 2-1 Anglia în finala disputată duminică seara la Berlin, informează agenţia DPA.

Rodrigo Hernandez "Rodri" (28 ani), jucătorul campioanei en titre a Angliei, Manchester City, a cucerit cu această ocazie primul său trofeu cu "La Roja". El a fost nevoit să părăsească terenul la pauza finalei de duminică, din cauza unei accidentări.

"Am avut credinţă. În viaţă, atunci cînd faci lucrurile bune, Dumnezeu te răsplăteşte la sfîrşit, iar eu îi mulţumesc. Este o zi incredibilă pentru toată lumea", a declarat Rodri pentru postul de televiziune TVE, adăugînd că Spania a :a scris istorie" la EURO 2024, după ce a "învins patru campioane mondiale dintr-o lovitură".

Coechipierul său Lamine Yamal, care a împlinit sîmbătă 17 ani, a fost desemnat la rîndul său cel mai bun tînăr jucător de la EURO 2024.

Premiile au fost atribuite de un juriu compus din 12 experţi din cadrul UEFA, care a inclus personalităţi precum Fabio Capello şi Rafa Benitez.


Spaniolul Dani Olmo, care a marcat trei goluri de la debutul turneului, a împărţit titlul de golgheter al EURO 2024 cu englezul Harry Kane, olandezul Cody Gakpo, germanul Jamal Musiala, slovacul Ivan Schranz şi georgianul Georges Mikautadze.

Selecţionata Spaniei, care a cîştigat toate cele şapte meciuri disputate la turneul găzduit de Germania, a intrat în posesia celui de-al patrulea său titlu de campioană europeană, după cele din 1964, 2008 şi 2012, în urma victoriei cu 2-1 obţinută în faţa Angliei, în finala disputată duminică pe Olympiastadion.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0