X 
Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 124
Transnistria stiri: 1410

Spania este campioana Europei!

14 iul. 23:56   Sport
1371 0

Echipa națională de fotbal a Spaniei este noua campioană europeană.

„La Furia Roja” a învins în marea finală cu scorul de 2:1 echipa Angliei.

Finala jucată pe stadionul Olympiastadion din Berlin a început sub semnul echilibrului. În minutul 12 Nico Williams a fost blocat de John Stones, iar din cornerul ce a urmat, Robin Le Normand a tras pe lîngă poartă. Replica Angliei a venit peste două minute. Bukayo Saka a pătruns în careu, dar defensiva iberică nu a întîmpinat probleme. Prima repriză s-a încheiat cu ocazia Angliei. Phil Foden a șutat pe spațiul porții, dar goalkeeperul Unai Simón a reținut.

"La Furia Roja" a deschis scorul în minutul 47. Nico Williams a marcat din pasa lui Lamine Yamal. Ibericii își puteau dubla avantajul peste alte 9 minute. Mai întîi Álvaro Morata nu l-a putut învinge pe Jordan Pickford, iar Nico Williams a șutat din afara careului, însă a ratat ținta. În minutul 61, selecționerul Gareth Southgate l-a scos din teren pe Harry Kane și l-a introdus pe Ollie Watkins.

Anglia a insistat mai mult în atac, iar Jude Bellingham a tras pe lîngă poartă din afara careului. Spania putea marca pe contraatac, însă poratul Jordan Pickford a scos execuția lui Lamine Yamal. Și cum în fotbal ocaziile se răzbună, echipa Albionului a restabilit egalitatea în minutul 73. Jude Bellingham i-a așezat balonul lui Cole Palmer, iar ultimul a marcat cu un șut plasat din afara careului.


Lamine Yamal, care pe 13 iulie a împlinit 17 ani, își putea face un cadou în minutul 82. Puștiul-minute a tras pe spațiul porții, însă Pickford a respins. Ibericii au dat lovitura de grație în minutul 87. Mikel Oyarzabal a marcat din pasa lui Marc Cucurella. Anglia nu a renunțat și ratat 3 ocazii de gol la una și aceiași fază. Deși au insistat, "Leii Britanici" nu au putut restabili egalitatea.

Acesta este al patrulea titlu continental cucerit de echipa Spaniei după cele din 1964, 2008 și 2012. În aceste condiții, "La Furia Roja" a devenit cea mai titrată echipă națională din Europa. De partea cealaltă, Anglia a pierdut a doua finală de Campionat European consecutiv. În urmă cu 3 ani, discipolii lui Gareth Southgate au cedat în fața Italiei în seria loviturilor de departajare.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?