X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

EURO 2024. Franța a smuls victoria în meciul cu Belgia

1 iul. 20:52   Sport
1999 0

Echipa națională de fotbal a Franței a învins la limită selecționata Belgiei, scor 1-0, în optimile de finală ale Campionatului European.

Autogolul lui Jan Vertonghen, în minutul 85, a decis meciul.
Prima repriză a fost una tacticizată, iar echipele s-au studiat și nu au riscat să plece în atac cu forțe mari. Prima ocazie importantă le-a aparținut belgienilor. Căpitanul Kevin De Bruyne a trimis direct pe poartă din lovitură liberă, dar portarul Mike Maignan a parat. Franța a răspuns prin faza lui Marcus Thuram. Atacantul a lovit cu capul balonul din pasa lui Jules Kounde și a trimis mingea pe lîngă poartă.
La începutul reprizei secunde, Aurélien Tchouaméni a șutat periculos, iar portarul Koen Casteels a respins în corner. Apoi Kylian Mbappe a trecut în viteză de 2 adversari și a trimis balonul peste poartă. Mai tîrziu și Antoine Griezmann și-a încercat norocul cu un șut din afara careului, dar nu a nimerit nici el cadrul porții. În minutul 71, Belgia putea să înscrie, însă Romelu Lukaku, aflat în careu, nu a reușit să-l învingă pe goalkeeperul advers. A urmat ocazia lui William Saliba, care a intrat în careu și a tras pe lîngă poarta lui Casteels. În minutul 83, "Dracii roșii" puteau deschide scorul - De Bruyne a șutat de la marginea careului, iar Maignan a intervenit salvator. După 2 minute, francezii au marcat. Randal Kolo Muani a primit balonul în careu, s-a răsucit și a șutat, iar mingea, deviată de Jan Vertonghen, a intrat în poartă.
1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?