X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Doliu în lumea sportului: Fotbalista Violeta Mițul a decedat

6 sep. 2023,, 20:45   Sport
3182 0

Fundașul echipei naționale de fotbal feminin a Republicii Moldova, Violeta Mițul, a murit la vîrsta de 26 de ani.

Anunțul a fost făcut de Federația Moldovenească de Fotbal, potrivit căreia tînăra a suferit un tragic accident în timpul unei escale la munte, unde era plecată alături de coechipierele de club, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

„Cu profundă tristețe și durere în suflet, Federația Moldovenească de Fotbal își exprimă sincere condoleanțe și regretul profund față de trecerea în neființă a jucătoarei Naționalei de fotbal, Violeta Mițul. Pierderea ei reprezintă o durere profundă pentru comunitatea fotbalului din Republica Moldova”, se arată într-un comunicat al FMF.

Violeta Miţul s-a născut pe 3 aprilie 1997, la Tiraspol. Sportiva evolua din primăvara anului 2023 pentru clubul Ungmennafélagið Einherji din Islanda. Anterior, a jucat în Spania pentru echipa FF La Solana din seria C. Jucătoarea a ajuns pe peninsula Iberică din Italia, unde a reușit să promoveze în liga B cu formația Apulia Trani.

Pentru Naționala feminină a Moldovei, Violeta a jucat peste 40 de partide, în care a evoluat ca fundaș.


În 2013 și 2015 a fost dublă cîștigătoare a Cupei Republicii Moldova cu echipa FC Tiraspol-Alga. În 2016, a obținut medalia de argint a campionatului Republicii Kazahstan în componența echipei Astana, iar în 2017 - medalia de argint a campionatului din Kazahstan și de bronz la Cupa Republicii Kazahstan în componența echipei ZHFK Okzhetpes.

În 2018, a cîștigat medalia de argint a campionatului și a Cupei Republicii Kazahstan, din nou în componența ZHFK Okzhetpes.

0
0
0
4
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?