X 
Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 253
Transnistria stiri: 1460

COVID bîntuie la Jocurile Olimpice 2024

7 aug. 09:13   Sport
2186 0

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) anunță că peste 40 de sportivi au fost testaţi pozitiv cu Covid-19 de la începutul Jocurilor Olimpice de la Paris, relatează News.ro.

„În ultimele luni, multe ţări s-au confruntat cu focare de Covid-19, inclusiv la Jocurile Olimpice, unde cel puţin 40 de sportivi au fost testaţi pozitiv. Nu este surprinzător să vedem sportivi infectaţi, deoarece virusul circulă destul de rapid în alte ţări”, a declarat doctorul Maria Van Kerkhove, epidemiolog responsabil de pregătirea pentru epidemii şi pandemii la OMS.

Potrivit epidemiologului, virusul este „încă foarte prezent” în întreaga lume, circulînd „în toate ţările”. Datele colectate de OMS prin sistemul său de supraveghere santinelă în 84 de ţări arată că procentul de teste pozitive a crescut în ultimele săptămîni, ceea ce „a condus la o creştere a numărului de spitalizări şi de decese în mai multe ţări”, a adăugat ea.

„La nivel mondial, rata testelor pozitive este de peste 10%, dar această cifră variază de la o regiune la alta”, cu o rată de peste 20% în Europa, de exemplu, a explicat Maria Van Kerkhove.

Totodată, Maria Van Kerkhove a subliniat că monitorizarea apelor reziduale sugerează că virusul circulă „de 2 pînă la 20 de ori mai mult decît se raportează în prezent”.

1
1
0
4
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав