X 
Cutremure stiri: 504

Ce a declarat antrenorul echipei naționale a Moldovei înaintea meciului cu Andorra

9 oct. 18:45   Sport
2 ore in urma 955 0

Echipei naționale de fotbal a Moldovei îi este greu să joace cu numărul unu, cînd istoria arată că ea a jucat întotdeauna din defensivă.

Despre acest lucru a declarat antrenorul principal al echipei naționale de fotbal a Moldovei, Serghei Cleșcenco, răspunzînd la întrebările jurnaliștilor la conferința de presă de astăzi, dedicată meciului de mîine cu Andorra din Liga Națiunilor, transmite corespondentul Moldfootball.com.

El a menționat că jucătorii din Andorra au pierdut primul meci cu Malta și au nevoie de puncte.

„Dar cumva nu cred că își vor schimba dramatic modelul jocului. Am analizat meciul cu Malta, precum și unele dintre jocurile lor amicale, care au avut loc împotriva Irlandei de Nord și Gibraltarului. Probabil că au un fel de plan B pentru a juca mai agresiv în atac, dar acest lucru ar putea să ne aducă chiar și un beneficiu în sensul că, dacă nu se închid prea mult în spate, ne va fi mai ușor să jucăm. Așa că ne pregătim pentru scenarii diferite”, a declarat Serghei Cleșcenco.

Vorbind despre meciul care urmează, el a subliniat că este greu să joci în atac atunci cînd istoria arată că naționala Moldovei a jucat întotdeauna în defensivă, și este imposibil să facă schimbări radicale în procesul de antrenamente. Acest lucru se discută mai mult la nivel de conversații individuale și orele teoretice generale ale echipei.


„Ne pregătim pentru diferite evoluții în joc. Bineînțeles că ne pregătim ca ei să se apere mai prost, comunicăm, căutăm unele mișcări pentru a rezolva aceste probleme. Cel mai important lucru pentru noi este să intrăm pe teren cu „suflet moldovenesc”. Cred că poporul nostru este renumit pentru faptul că are un suflet cald, fierbinte. Avem un popor foarte vesel. Și trebuie să începem meciul cu această „veselie”, să jucăm mai relaxați și să creăm momente la poarta adversarului”, a declarat antrenorul principal al naționalei de fotbal a Moldovei.

Vorbind despre posibila participare a lui Ion Nicolaescu la meci, acesta a declarat că a discutat de mai multe ori cu antrenorul Heerenveen Robin van Persie, unde joacă jucătorul moldovean.

„El are poziția lui, are interesele lui, pentru că are nevoie de un jucător sănătos în club. A vrut ca Ion să rămînă acolo unde este, în grija lui, și să se pregătească timp de două săptămîni pentru meciurile din campionat. Eu am avut poziția mea, am spus că este un jucător de echipă națională și trebuie să fie la dispoziția echipei naționale. Cît de mult va putea staff-ul nostru medical să-l pregătească pentru joc este o altă întrebare. Eu i-am spus deschis că prioritatea noastră este sănătatea jucătorului, iar dacă va exista un risc minim pentru sănătatea jucătorului, nu îl vom folosi în joc. Sper că ne-am înțeles. Ion este aici, urmează o terapie intensivă sub supravegherea medicilor, face antrenament individual sub supravegherea unui preparator fizic. Participarea sa, din păcate, este pusă serios la îndoială, atît în primul, cît și în al doilea joc”, a declarat Serghei Cleșcenco.

2
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав