X 
Cutremure stiri: 504

Fotbal pe plajă. Moldova s-a calificat în optimile de finală ale preliminariilor Cupei Mondiale

8 oct. 22:15   Sport
3 ore in urma 792 0

Naționala de fotbal pe plajă a Moldovei a învins reprezentativa similară din Belgia pentru a doua oară în această campanie și astfel s-a clasat pe poziția a doua în grupa D cu 6 puncte.

Partida s-a încheiat cu scorul de 5-2, iar acest meci a contat pentru calificarea în optimile de finală a preliminariilor europene FIFA Beach Soccer World Cup 2025. Potențialii adversari ai „tricolorii” în runda 1/8 de finală sînt Portugalia, Elveția, Danemarca și Franța.

Moldova - Belgia 5-2

Au marcat: Nicolae Ignat (8), Artiom Turta (30), Andrei Florea (36, 36, 36) / Vincent Depotbecker (6), Hanon (36)

8 octombrie. Andalucia, Cadiz, Spania


Arbitru: Saverio Bottalico (Italia)

Moldova: Alexei Capsamun, Nicolae Garanovschi, Anatoli Lepodatu, Alexandr Ceh, Artiom Turta, Alexandru Sîrghi, Dumitru Ciobotaru, Andrei Florea, Nicolae Ignat, Grigore Cojocari, Eugeniu Borovschi, Dumitru Graur

Antrenor: Ruslan Pernai

Belgia: Vincent Depotbecker, Anis Enya, Yasser, Lucas Caixinha, Kevin Busselot, Huby, Hanon, Tanguy, Dorian Tony, Jonatan Coquelle, Amaury Rose

Antrenor: David Mames

Duelul Moldova - Belgia s-a desfășurat conform regulamentului competiției. Astăzi, 8 octombrie se dispută partidele între echipele de pe locul 2 și 3 din grupele cu trei naționale. Rezultatul va conta pentru clasamentul general, de asemnea menționăm că tragerea la sorți va fi efectuată în felul următor: vor fi 4 urne, urna 1 cu cele mai bune patru 4 echipe de pe prima poziție din toate cele 6 grupe. Urna 2 cu cele mai slabe două selecționate cîștigătoare ale grupelor și cele bune 2 naționale de pe locul doi. Urna 3 cu restul echipelor secunde și în final urna 4 cu cele mai bune 4 echipe de pe locul trei. Pentru perechile optimilor se va extrage o echipă din urna 1 și urna 4, iar pentru următoarea pereche din urna 2 și urna 3. Se va folosi acest sistem pînă la stabilirea celor opt perechi.

După retragerea României și Turciei, 21 de echipe participă la acest turneu. Competiția a demarat cu Faza Grupelor, între 4 și 8 octombrie, unde echipele au fost împărțite în 6 grupe (3 grupe de 3 echipe și 3 grupe de 4 echipe). Doar primele 16 echipe vor avansa în Runda de 1/8, care se va desfășura pe 9 octombrie. Echipele învinse vor încheia competiția la această dată.

Între 10 și 12 octombrie, echipele cîștigătoare din Runda de 1/8 vor participa la Faza Grupelor II, formînd 2 grupe de cîte 4 echipe. Turneul se va încheia pe 13 octombrie cu finala și meciurile pentru pozițiile finale.

De menționat că cele mai bune două echipe din fiecare grupă a fazei a doua vor obține biletele pentru FIFA Beach Soccer World Cup 2025 din Seychelles.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав