Campionatul Național la șah: Cine sînt jucătorii care au trecut de prima rundă

13 mar. 09:30   Sport
1775 0

O sută douăzeci de tineri șahiști au participat în perioada 6-12 martie la Campionatul Național la şah clasic între juniori organizat de Federaţia de Șah a Republicii Moldova.

S-au întrunit cei mai puternici tineri şahişti din Moldova - campionii raioanelor și premianții campionatelor municipale din Chișinău, Bălți, Tiraspol, Comrat, Tighina, Rîbnița, Fălești, Donduşeni, Orhei, Rîșcani, Strășeni, Criuleni, Sîngerei, Ialoveni, Basarabeasca, Ungheni, Hîncești ș.a. Participanții au fost repartizați pe categorii de vîrstă: pînă la 12, 14, 16 și 18 ani (separat fete și băieți).

Titlul de campion al Moldovei între tineret pînă la 18 ani l-a obținut elevul Şcolii Sportive Specializate de şah din Chişinău Alexandru Baranciuc. Medalia de aur între tinere pînă la 18 ani a cucerit-o eleva aceleiași școli maestra FIDE Ana Petricenco, membru al lotului național.

Între juniori pînă la 16 ani Iurii Miron din Chișinău a reușit să cucerească trofeul principal. În clasamentul junioarelor medalia de aur a obținut-o Anastasia Dulțeva din Chișinău.

Cea mai anevoioasă a fost lupta în grupa șahistelor pînă la 14 ani.


Două participante au învins toate adversarele, iar în partida directă au jucat remiză. În rezultatul meciului adăugător campioană a devenit Ecaterina Comarnițcaia din Tiraspol, iar locul 2 i-a revenit Anei Chendighilean din Basarabeasca. Pe prima treaptă a podiumului între juniori pînă la 14 ani a urcat Chiril Gurețchi din Tiraspol.

În cea mai numeroasă grupă a șahiștilor pînă la 12 ani medalia de aur i-a revenit lui Dmitrii Gubin din Tiraspol, medalia de argint a cucerit-o Vlad Albu din Chișinău, iar medalia de bronz – Vitali Jimji din Comrat. În clasamentul fetelor medalia de aur a obținut-o Elena Chiosa din Chișinău.

Învingătorii Campionatului au obținut dreptul de a reprezenta Republica Moldova la Campionatul Mondial la șah pe categorii de vîrstă în perioada 12-25 noiembrie în orașul Montesilvano, Italia. Premianții campionatului au fost premiaţi cu medalii, premii bănești şi diplome.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий